top of page
Фото автораgreenlinewebinfo

Методи нанесення та формування малюнка структурною фарбою

Оновлено: 1 вер. 2023 р.



Якісна структурна фарба вважається досить затребуваним варіантом обробки різних поверхонь, що мають візуальні дефекти. Це можуть бути нерівності, тріщини, сколи. Завдяки візерунку, отриманому з її допомогою, вдасться створити ідеальний дизайн, оригінальний малюнок, який відмінно впишеться в стиль інтер'єру або екстер'єру.

Green Line пропонує різноманітний асортимент продукції для виконання різноманітних завдань. Для цих робіт найкращим рішенням є фарба Structura INTERIOR, за допомогою якої можна створювати унікальні малюнки всередині приміщень. Однак досягти бажаного малюнка вдасться за умови правильно підібраного методу нанесення такої фарби.


Популярні способи нанесення

Розглянемо три найпопулярніші способи нанесення текстурної фарби, які рекомендується застосовувати в тому випадку, якщо на поверхні відсутні перепади висот понад 2 мм:

  1. Використання щітки. Це відмінне рішення, коли потрібно наносити фарбу на складні, вузькі та інші невеликі ділянки. Нанесення матеріалу здійснюється в кілька шарів: перший – виконуємо вертикальні мазки, а другий – виконуємо мазки у горизонтальній площині, щоб вирівняти раніше залишені сліди від щітки. Крім того, можна використовувати третій шар – вертикальні штрихи.

  2. Використання валику. У цьому випадку найкраще користуватися акриловою фарбою: наприклад, Structural CLASSIC. Рекомендується наносити фарбу в два шари: перший наносимо знизу вгору, а другий зверху вниз.

  3. Використання фарбопульта. Розпорошення також здійснюється в кілька шарів: спочатку зліва направо, а потім справа наліво.

Якщо ж потрібно створити на поверхні стіни хаотичні візерунки, необхідно підібрати максимально м'яку щітку. Таким чином, можна підключити власну фантазію та намалювати будь-який малюнок.

Якщо скористатися валиком, на який попередньо намотати товсту мотузку, що була переплетена у різних напрямках, і кілька разів пройтися по забарвленій стіні (або іншій поверхні), можна створити оригінальну імітацію бамбукових стебел.



Інші методи нанесення структурної фарби

Крім стандартних методів, відзначають також й кілька неординарних із застосуванням різноманітних підручних засобів та інструментів, які раніше рідко використовувалися з фарбами цього типу.

Серед таких методів важливо виділити:

  • Використання губки. Потрібно виконати рівномірні «промокаючі тичкові» рухи рукою, доторкнувшись губкою до пофарбованої поверхні. При натисканні на стіні залишаються оригінальні візерунки, фактура залежить від сили натискання, від пористості обраної губки.

  • Використання металевого шпателя. За допомогою цього інструменту зручно залишати борозенки у певних ділянках, створювати хаотичний напрямок. В такому випадку важливо відмовитися від розгладження фарби, оскільки ефект має бути максимально протилежним.

  • Застосування жорсткої щітки. За рахунок твердої щетини вдасться створити неглибокі борозни після нанесення фарби на поверхню. Вміле нанесення дозволяє створювати унікальні геометричні малюнки, які мають чітко виражений рельєф.

  • Використання валика Синтекс. Такий валик відрізняється наявністю довгого та грубого ворсу, тому при нанесенні фарби на поверхню за допомогою даного інструменту можна створити рельєфне покриття, що нагадує тонку «шубу».

Створення рельєфу за допомогою текстурної фарби можливе із застосуванням будь-яких підручних матеріалів: починаючи з гребінця для волосся, різних дитячих іграшок і закінчуючи поліетиленовими пакетами.


21 перегляд0 коментарів

Comentarios


bottom of page